zondag 3 mei 2015

DE GEZELLIGSTE 5 MEI BRADERIE/STREEKMARKT VAN LEIDEN!

Dinsdag 5 mei is het zover. De altijd gezellige braderie/streekmarkt in Leiden staat er weer!

De jaarlijkse 5 mei braderie in Leiden is inmiddels bij veel mensen bekend en de speciale markt met streekproducten vormt een extra trekker voor bezoekers. Voor het vierde jaar op rij vormen de producten uit de Leidse regio een onderdeel van deze ‘Bevrijdingsbraderie’. De braderie en andere activiteiten vinden jaarlijks plaats op de Doezastraat en Herenstraat tot aan de Vrijheidslaan.


In de Doezastraat vind je verschillende speciaalzaken waar kwaliteit en service van groot belang zijn. Er staat o.a. een kraam met baby/kinderkleding, speelgoed en positiemode voor leuke prijzen! Ook heerlijk eten en handmade items zijn er te vinden! Kortom, het is het langskomen helemaal waard. Om de braderie ook een speciaal tintje te geven zijn de winkeliers vier jaar geleden een samenwerking aangegaan met Stichting Land van Wijk en Wouden en Slow Food Groene Hart. Inmiddels is de streekmarkt uitgegroeid tot 35 marktkraamhouders. Natuurlijk hebben verschillende winkeliers zelf ook een kraam om hun specialiteit te presenteren.

Tussen 10 en 16 uur kan je op de streekmarkt onder meer zuivel, honing, groente, worst, fruit, smaakmakers en brood uit de regio kopen. Ook zijn er non-food-producten zoals wol, tuinplanten en eigengemaakte zeep te koop. Daarnaast is er voor de mini's een kinderboerderij en is er ook nog een schelpen versier-workshop, het geheel zal opgevrolijkt worden door de Biggerband, een leidse cover-band.

Dus heb jij voor dinsdag 5 mei nog niks gepland? Kom dan gezellig met of zonder kids naar de gezelligste braderie/streekmarkt van Leiden.







 
 

Geen opmerkingen: