zondag 19 april 2015

MAAK KENNIS MET HET SUPER HIPPE MERK: BLONDE ZUSJES


Wie zijn de Blonde zusjes?
Wij zijn Debbie (29) & Lieke (26) en zijn allebei opgegroeid in Wanroij, een heel klein dorpje in Brabant. Nu wonen we allebei in het dorpje Cuijk net onder Nijmegen.

Eerst iets over de oudste zus Debbie die al 14 jaar een relatie heeft met Jordy. Afgelopen 21 januari 2015 is ze mama geworden van Joli Dik zwart hart. Mama zijn is het mooiste wat je kan overkomen! Al zeggen de oma's dat oma worden bijna nog leuker is ;). Ik werk 4 dagen per week op kantoor en hoop natuurlijk dat Blonde zusjes en de webshop zo goed gaat lopen dat ik ooit 1 dag minder kan gaan werken! Ik ga graag op stap met de meiden, ik houd van shoppen, wijntjes drinken, en niet te vergeten knuffelen met mijn kleine meid. 

En ik ben Lieke, het jongste zusje. Ik heb 3,5 jaar een relatie met Ruben en woon samen met hem in Cuijk. Verder hebben wij nog geen kids of huisdieren, al wil ik wel heel graag een Franse Buldog maar heb ik Ruben nog niet zo ver gekregen ;)
Ik heb 2 opleidingen afgerond, het Cios en ik heb gestudeerd voor Creatief therapeut.
Ik lust graag een Ginnetje Bitterlemon (of twee, drie, vier) en van dansen. Ik ga dan ook regelmatig op stap met mijn vriendinnen!
Mijn zus en ik delen dezelfde vriendinnen groep van 10 meiden en gaan vaak met z’n allen naar festivals. Ik kan dan ook niet wachten tot het weer volop zomer is.


Wat heeft jullie geïnspireerd om je eigen merk te beginnen? 
Onze grootste inspiratie is onze Joli. Toen Debbie zwanger was zijn we heel veel gaan shoppen voor de kleine meid. Helaas konden we niet altijd hippe en stoere baby kleertjes vinden. In de bekende grote winkels kwam je toch snel op de wat 'tuttige' jurkjes en pakjes uit. Pas voor mini's van een jaar of 1 werden de kleertjes wat stoerder en hipper. Vooral de kleur zwart zag je bijna niet in de winkels voor baby’s! We zijn dus zelf naar de stoffenwinkel gegaan met ons mam en zijn begonnen met sweatshirts maken. Ons mam kreeg hier eigenlijk zoveel plezier in dat we stoffenwinkel in en stoffenwinkel uit gingen. We hadden het er al eerder over gehad hoe leuk het zou zijn om samen een webshop te hebben, maar om het ook echt te starten is wel weer een stapje verder. Toen we steeds vaker de vraag kregen waar de kleertjes van Joli vandaan kwamen, hebben we de knoop doorgehakt en zeiden we tegen elkaar dat we het altijd kunnen proberen. Zoiets doe je maar 1x in je leven toch? Lieke is meteen begonnen met het ontwerpen van een webshop en vanaf die dag ging het heel snel. Na de geboorte van Joli hebben we een afspraak bij de KVK gemaakt, de webshop online gegooid en nu 3 maanden later hebben we al meer dan 80 webbestellingen gehad. We hebben heel veel leuke foto's ontvangen van happy customers en we zijn ons assortiment steeds verder aan het uitbreiden met accessoires, kaarten, kinderspeelgoed en binnenkort misschien ook nog schoentjes. 

Waar worden de items gemaakt en van welke stoffen?




De kleding maken wij zelf. We hebben de zolder omgetoverd tot ons eigen atelier. Ons pap werd gek van alle rotzooi die steeds in de serre lag want eerlijk is eerlijk, het is echt een puinhoop! We zijn dus blij dat we nu onze eigen ruimte hebben waar we alles kunnen laten liggen en waar niemand meer last van heeft ;). We maken de meeste items van een rekbare tricot stof. Dit zit lekker comfortabel voor de kleintjes omdat het niet te dik of stug is. Ze kunnen er dus lekker in bewegen.

Hebben jullie wel eens onenigheid over kleuren en prints voor nieuwe items?
Ja! Regelmatig haha.. Dat is misschien wel weer een nadeel van samenwerken met je zus en mama (want die helpt ons veel met het naaiwerk). Debbie is meer van de rustige kleuren, mama is meer van de felle kleuren (wat wij dan vaak weer net niks vinden) en Lieke is dan weer meer van de printjes.
Gelukkig komen we er vaak samen wel uit voor welke stoffen we gaan. Want het fijne aan werken met familie is dan ook weer dat het even kan botsen, maar het na 3 minuten ook weer helemaal goed is! We hebben elkaar en mama nodig om Blonde zusjes draaiende te houden en hebben dan ook allemaal onze eigen kwaliteiten.

Hoe onderscheiden jullie je van andere merken? / wat maakt jullie uniek?
Uniek zijn is tegenwoordig heel erg lastig. Natuurlijk proberen we ons zoveel mogelijk te onderscheiden en dat doen wij op de volgende manier:
- We richten ons op de aller kleinste van 0 tot 24 maanden.
- We gebruiken vooral 'basic' kleuren.
- We passen de kleuren steeds aan op de trends die nu in zijn. Bijvoorbeeld nu mint en pastelkleuren in zijn, loopt dit als een speer.
- We zorgen ervoor dat de items makkelijk te combineren zijn, wat aantrekkelijk is voor een groot publiek.
- De opdruk voor de shirts hebben wij zelf ontworpen.
- Daarnaast kun je op onze site binnen 5 minuten een hele outfit scoren.




Wat zijn de toekomst plannen van Blonde zusjes?
Onze toekomst plannen zijn om de webshop beetje bij beetje uit te breiden. We zijn nu al begonnen om ook kidstoys te verkopen in onze webshop. We willen binnenkort ook wat stoere schoentjes verkopen en wie weet wat nog meer. Daarnaast lijkt het ons ge-wel-dig om een pop-up store te openen waar we onze items ook echt neer kunnen leggen en op kunnen hangen. Wat ons ook super leuk lijkt om te doen, is het organiseren van een  babymarkt. Hier zijn de Swanmarkten etc. nog niet heel erg bekend. We willen dan de leukste webshops die wij op Instagram tegenkomen uitnodigen. We organiseren het dan op een heerlijke zomerse dag met lekker eten, leuke speelhoekjes en nog veel meer!!



Wil jij een van deze super leuke items hebben voor je mini? Kijk dan snel op de website van Blonde zusjes of volg ze op Instagram :)

 
 
 

3 opmerkingen:

Marijke zei

Kom via twitter op je log, ziet er leuk uit! Leuk kleding merk lijkt mij dit. Groetjes Marijke

Unknown zei

Wat leuk :) bedankt voor je reactie! Het merk Blonde zusjes is onwijs leuk voor de allerkleinste ..

Xx

Blonde zusjes zei

Zo super leuk om te lezen.. Bedankt voor het interview en de blog die je over ons schreef! Liefs, blonde zusjes